"Ääni on mielen peili."


Mikä on Mustan Myan hevosvoimakoulu?

Hevosvoimakoulu on saanut hauskan nimensä paitsi mustasta Maya-hevosesta, myös siitä voimaannuttavasta vaikutuksesta, jonka Jori Johannes Savolaisen kehittämä kohtaaminen saa aikaan. Hevosvoimakoulutus sopii aivan jokaiselle, sillä sen sisältöä ja muotoutuminen on paljolti kiinni omasta itsestäsi. Siksi se poikkeaa huomattavasti ns. ylhäältä päin annetuista tunnetaito-luennoista tai TyHy-päivien perinteisemmästä sisällöstä. Työyhteisöryhmälle sisältö voidaan halutessa räätälöidä työnohjaukselliseen suuntaan.

Liikkeelle lähdetään siitä, miten herkkävaistoinen eläin reagoi viestintääsi. Musta Maya on lahjomaton rehellisyydessään ja uskomaton ymmärryksessään myös niitä kohtaan, joilla on pelkoja itseilmaisulle, esiintymisjännitystä tai tunnelukkoja, jotka eläin vaistoaa omalla tavallaan. Savolaisen vahvalla kokemuksella ja lempeällä ihmistuntemuksella, vaikeatkin asiat muuttuvat helpommin käsiteltäviksi. Ja vaikkei ongelmia viestinnässä olisikaan, tarjoaa valmennus loistavan sukelluksen omaan itseensä sekä tunteiden ja luovuuden ilmaisuun.

Hevosvoimakoulu sopii aivan jokaiselle. Hevosallergiasta kärsivien on tosin hyvä varautua antihistamiinilla, jos allergiareaktiot ovat voimakkaita. Monelle hevosvoimakoulu on ollut ratkaiseva avain selviytymisessä uudelle uralle aviokriisin tai trauman jälkeen. Se soveltuu hyvin pohjaksi viestinnän tai ryhmädynamiikan kehittämiseen. Erityisen hyvin tuloksin Mustan Mayan Hevosvoimakoulu on helpottanut hevosiin tai koiriin liittyviä eläinpelkoja. Myös monelle ihmisten kohtaamispelosta kärsivälle Mayan kohtaaminen on ollut terapeuttinen kokemus, josta on hyvä jatkaa keskustelulla.